KDO S(M)O NEPREMAGLJIVE?

Hej, že veste? Online je  novi portal za ženske.  Ustanoviteljici portala sta REBEKA DREMELJ in ANDREJA FREYER. Prav gotovo ste že slišali vsaj za eno od njiju. Ja, to je ta Rebeka, ki poje, igra, piše, organizira, dizajnira … pač počne vse, kar vsaj majčkeno diši po šov biznisu, medijskem svetu … Tudi Andreja je doma v medijskem svetu (kot novinarka, urednica …) že več kot 25 let.
In ti dve nepremagljivi sta se odločili in se obdali s četico nepremagljivih sodelavk, da bi skupaj ustvarile najbolj bran ženski portal v Sloveniji. Tale blog preberite čez par let in mi čestitajte za moje vizionarstvo 😊.

In ker je del nepremagljivih tudi ženska polovica agencije AVI ( torej jaz 😊) in ker sem rekla, da bom v teh zapisih pisala malo o zakulisju, naj vam majčkeno razkrijem, kako je recimo izgledal eden od ustanovnih sestankov.

Ob šampanjcu, seveda. Andreja je znana po tem, da se drži pravila – en kozarec šampanjca na dan, prežene vse slabe strani stran 😊.

In ob hrani, jasno.
Dobimo se v restavraciji, ki slovi po kakovostnih kuharskih specialitetah, super ambientu, kjer lahko naša skupina v miru predebatira in reši svet (mislim – ustvari super portal), ni pa ta restavracija znana po nizkocenovnih krožnikih in ker sta sestanek ‘častili’ šefici – Andreja in Rebeka, nam je Rebeka pred sestankom naročila, naj se doma najemo sendvičev, da ne bo račun prevelik. Ha ha ha. Seveda vam je jasno, da Rebeka NI mislila resno – kdo pa še je sendviče (to pa res ni zdravo 😊), a tokrat JE mislila resno. Ne prihajajte sestradane, ha ha ha.
Naročile smo lepo vsaka svoje, sladicam smo se pa (na račun sendvičev, ki smo jih doma pojedle 😊 – odrekle).

IMG_4109

Posrečana kombinacija sta ti dve ustanoviteljici portala. Ena ljubi mačke, druga pse. Ena je zagrizena športnica, telovadi kot nora (če drži plank 5 minut – potem veste, kakšno kondicijo ima), druga gre v telovadnico  pač zato, da pokuri kakšno kalorijico, ne pa – ker bi ji bil to nek užitek. Ena obožuje šampanjec, druga je bolj za gin tonic … tudi na sestanku se predstavita kot dan in noč, ki pa skupaj tvorita en tak (po)poln dan. Nor dan. Ja, to je skupno obema. Malce nori sta.
Pazi to: “Hvala vsem, ki ste danes tukaj z nami, to pomeni da ste tudi vi malce nori, da podpirate najine nore ideje,” nas v uvodu pozdravi Rebeka. Seveda smo. Čisto normalni in po standardih pa res nismo. Moj poslovni partner Domen vedno reče: “Če bi bili normalni, bi se nam zmešalo.”

Seveda govorimo o tisti pozitivni norosti, ki nas žene naprej, da premikamo meje, da iz nemogočega naredimo mogoče, da si upamo, da …

No, sicer si pa sami lahko preberete  na portalu www.nepremagljiva.si – o čem vse pišemo. Definitivno tudi o kakšnih stvareh, ki so običajno zamolčane.

Je pa namen portala, da bralce vzpodbudi k razmišljanju, da inspirira, poda koristne informacije, olajša kakšno stvar, povzame, mogoče kaj novega nauči, seveda tudi sprosti … predvsem pa je namenjen ženskam 35+, ki jim ne moreš več ‘prodajati bučk’ in ki že vedo, kaj ima v življenju prednost pred čim drugim 😊.

Ne, mene niso najeli za piar, čeprav več kot očitno počnem prav to. 😊 V svojo družbo so me povabili, ker spadam med ‘nepremagljive’. Si nepremagljiva tudi ti? V koliko lastnostih nepremagljivih se prepoznaš?

  KDO  S(M) O NEPREMAGLJIVE?

Poudarimo samo nekaj lastnosti NEPREMAGLJIVIH:

N – nasmeh
Tudi ko ti je najtežje, hej – nasmeh je zastonj, podariš ga lahko komurkoli in kadarkoli, najpomembneje pa je, da ga podariš sama sebi. Zvrhano porcijo nasmeha si privošči vsak dan 😊.

E – energičnost
Če pa kaj – nam pa energije ne zmanjka. S pozitivno energijo, strastjo, voljo … lahko premikamo gore. Dobro, no, ne vem, če bi zdaj lahko Kranjsko Goro prestavile v Maribor … ampak, hm … ja, tudi to bi se dalo 😊.

P – pozornost, poštenost
Znamo pozorno poslušati. In slišati. Naredimo potem sicer vse po svoje, a glej – poslušale smo vas. In v svojih namerah smo poštene. Ne, ne delamo zato, da bi vas prenesle naokoli. Kar sami sebe prenašajte naokoli, če vam je do tega 😊.

R – radovednost
Seveda smo radovedne, saj smo ženske 😊. Katere pa ne zanima – kako za vraga soseda pojé vse živo, kar ji pride pod roke, in se niiiiič ne zredi, niiiič – halo? In kako izgleda tista TV voditeljica 15 let mlajša? Naj razkrije – katero kremo uporablja. Ali pa je to botoks. Saj ni pomembno, glavno, da zaupajo skrivnosti tudi nam 😊.

E – empatija
Zelo dobro se znamo vživeti v druge. Z lahkoto si predstavljamo, da smo bogatašinje (ne, ni nam treba fuuul razmišljati, za kaj bi porabile denar). Šalo na stran. Znamo biti otrok, snažilka, učiteljica, brezdomka … znamo se vživeti v druge in občutiti.

M – moč
Smo močne ženske. Ne, ne pomislite takoj na kilograme. Ti niso pomembni. No, dobro, so, ampak pustimo zdaj to … Močne ženske smo, ki nas ne zlomi prva ovira. Ta postane izziv, ki ga preskočimo 😊.

A –  agilnost
Znamo se prilagoditi, smo hitre, učinkovite, organizirane, uspešne , usmerjene v rezultat … to so vse ‘podlastnosti’ agilnosti 😊. Človek bi rekel, da smo za ‘oženit’. Samo res. Ne da bi se hvalile (čeprav – zakaj pa ne), ampak  imeti nepremagljivo za prijateljico, ženo … je pač fajn 😊.

G – glasnost
Na sive, tihe miške kar pozabite. To nismo nepremagljive. Me povemo na glas, tako kot je. Brez olepševanja. Dobro, včasih je potrebno povedati tudi z drobnim olepševanjem – saj veste, da tudi moški ne želijo slišati – da se jim tisti litri popitega piva že poznajo na njihovem trebuhu? Seveda neeee, prav nič se ti ne pozna 😊. Glasno in jasno mu raje povemo, da ga imamo rade😊.

L – ljubeznivost
Pa kdo nas ne bi imel rad? Ljubeznive smo. Res. Pa ljubke tudi. Ne rečemo, da smo vse lepotice, a izžarevamo tisto notranjo lepoto, ki nas dela lepe tudi navzven. Nismo me krive, če je tako 😊.

J – jasna intuicija
Včasih bi nas verjetno sežgali na grmadi. Določene stvari pač vemo vnaprej. Ne vem, kdo nam to prišepne, a pač vemo. To je ta ženska intuicija, ki ji nepremagljive znamo prisluhniti.

I – izvirnost, ideje
Velikokrat se spomnimo prve.  In smo tako izvirne, da recimo svoje moške prepričamo, da verjamejo, da so se tega, kar smo se spomnile me, pravzaprav spomnili oni. In me jim seveda pritrdimo in jih podpremo v ‘njihovih’ idejah. To je tudi svojevrstna izvirnost. Ja, idej nam zlepa ne zmanjka 😊.

V – vljudnost, vztrajnost
Lepo bomo povedale, kar mislimo. Verjamemo, da se z lepo besedo daleč pride … Ne vemo pa,
če je to ravno bližnjica. A glej, smo vztrajne. In vztrajale bomo pri tem, da nas boste slišali 😊.

A – aktivnost
Aktivne smo. Pridemo iz službe in se vležemo na kavč? Ha ha ha. Dober vic, a ne? Kaj pa otroci, pa mož, pa kuhanje, pa pospravljanje, pa … včasih nam za lastno aktivnost zmanjka časa ali volje.  ČE smo pa dozo aktivnosti za tisti dan že porabile 😊.

Da vidim, če ti je uspelo tole prebrati do konca – kar napiši v komentar – koliko od navedenih lastnosti imaš tudi ti?

 

3 Responses

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja