KO IMAŠ POSLOVNI KLIC, NE DELAJ TREH STVARI HKRATI :)

Bilo je leta 2007. (AVI letos praznuje 10 let – tako da je to bilo še pred AVI obdobjem.)

Ha ha ha … očitno prihajam v leta, ko se bolj kot dogodkov, ki so se zgodili pred kratkim, spomnim tistih v ‘zgodnejših letih’.

Oprostite. Gremo samo še eno leto nazaj. V leto 2006, ko je na Emi zmagal Anžej Dežan.

Desna roka Maria Galuniča sem bila skoraj od Nedeljskih 60 dalje (veeeem, marsikdo od vas se takrat še rodil ni 🙂 – govorim o letu 1994 in naprej 🙂 Kakorkoli … kot njegova desna roka tudi v naslednjih njegovih oddajah sem seveda spoznala vse goste, male in velike zvezde tistega časa (kot raziskovalna novinarka sem z njimi namreč delala poglobljene intervjuje oz. researche), talente, plesalce … Jasno tudi Anžeja.

In ko je Anžej zmagal na Emi in so ga začeli zasipavati z vseh strani sveta (Res. Sveta. Ne le slovenska medijska orbita, cel svet ga je klical), mi ponudi delo svoje piarovke. Hm … Zakaj pa ne. Pa dajmo …

Delati z Anžejem, ki na vprašanje odgovori, še preden ga vprašaš, ki odgovori tako, da reees z užitkom prebereš … kaj lepšega za piarovca. In tako me je moj prijatelj Anžej navdušil za ta posel. (To sem morala razložiti, da vam je jasno, zakaj sem se sploh začela ukvarjati s piarom.) Zato. Zaradi Anžeja. Pa me je potem poklical še kdo, pa še kdo … razvedelo se je, da počnem tudi to …
No, in tako pride klic nekega bosanskega menedžerja.

Ujel me je sredi pisanja članka, ki sem ga morala nujno oddati, poslušala sem ga samo s polovico ušesa, medtem sem še naprej tipkala po računalniku … on pa – kako mu je dal moj telefon njegov prijatelj, ker bo imel v Sloveniji koncert … in če bi jaz prevzela odnose z javnostmi … bla bla bla … za INEKSESE.

Hm … ja … seveda … oni so pa ja fajn. Zakaj pa ne. Prav. Pritrdim. Se dogovoriva za sestanek naslednji teden.

Dokončam članek, oddam in grem na ‘gugl.’ Kdo za vraga so INEKSESI? Seveda nisem imela pojma – kdo so to.

Vtipkam – INEKSESI.

Najdem jih na neki srbski strani – aha, verjetno so Srbi. Opa, niso! Kmalu ugotovim, da sem jih seveda na srbski strani našla – ker pač tam velja: ‘piši kao što govoriš‘ – sicer je pa njihovo ime INXS.

V tistem me je poklical Mario. Povem mu, da me je klical nek menedžer, da bi delala piar za INXS-e.

Pravi on: Uaaa, ja, fajn, ne? Pa veš, da je to avstralska rock skupina? … Ja, seveda da ne vem, ampak se bom že podučila. Očitno se mi vrata v svet na hitro odpirajo. Začela sem z Anžejem, zdaj me hočejo že v svetu 🙂

Teden časa sem imela, da se pripravim na sestanek, da ne bi izpadla kot trapa, ki nima pojma o skupini …

In kaj sem ugotovila? Da jih poznam. Seveda jih. Kdo pa še ni slišal pesmi Need You Tonight, By My Side …
Ampak takšna pač sem. Ničkolikokrat mi je kdo rekel: Ej, ti delaš na teveju – a poznaš tega in tega? Ne poznam. In ta in ta pride mimo – jaz pa veselo – žiiiviiijo. Halo? Pa to je on. Aja. Ok, očitno poznam – samo imena si nisem zapomnila.

Torej – pride omenjeni sestanek. Jaz sem bila vsa ponosna, da skupino POZNAM. Pa se stvari malce spremenijo, ko menedžer pred mano postavi njihov CD.

Na njem pa piše: INDEXI.
Čakaj malo – kakšni INDEXI? Kje so pa INXS-si?

Uf, spet sem šla skozi proceduro – seveda jih poznam, ja, Indexi so super . Pojma nisem imela.

Čeprav mi je potem stric Google povedal, da Bacila je sve niz rijeku in še kar nekaj njihovih pesmi seveda poznam. Samo nisem vedela, da so to Indexi.

Pa dobro, saj od Avstralije do Bosne ni tako daleč, ha ha ha.

Ne se zgražati nad mojim nepoznavanjem glasbene scene – vprašajte me za Anžeja, Rebeko, Jana, Alyo, Saško, Omarja … vse poznam, prisežem! 🙂

In ja – če te kliče nekdo za ‘posel’ – za trenutek raje odloži trenutno delo in se posveti klicatelju.
Veste, kaj imam od takrat zraven računalnika? Vedno nekaj za pisat. Celo ime klicatelja, firmo, kaj želi od mene si običajno napišem. Potem pride pa na vrsto stric Google. Res je faca.

 

Tole je pa slikca iz koncerta Indexov:  9.5. 2008. Na koncertu sem bila z Barbro Jermann in Branko Grujičič. Ne moreš verjet, 12 let je od takrat – isti sta:)

Foto: MEDIASPEED.NET

9. 5. 2008:
Na koncertu sem bila v družbi Barbre Jermann in Branke Grujičič. Kdor ju pozna - ne moreš verjet, a ne? 12 let je od takrat - isti sta:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja