KO JE REBEKA REEES JEZNA NA SVOJEGA SANDIJA

Rebeka helikopter

Saj veste, da naši estradnici Rebeki Dremelj marsikdo reče – multipraktik. Seveda ne za to, ker bi propagirala Electroluxov kuhinjski robot, ki v eni napravi združuje ‘ne vem koliko‘ funkcij (čeprav mislim, da tudi to v resnici počne, hehe), ampak je pač ženska, ki se loti milijon stvari in vse tudi izpelje. In to na zavidanja vredni ravni. Za naju z Domnom je ena boljših piarovk, kar jih poznava (pa se sploh ne ukvarja s tem), je ena boljših prodajnic, marketingašic, organizatork … Dovolj. Tole ni zgodba: Zakaj imam rada Rebeko Dremelj in dajmo jo hvalit (čeprav to z lahkoto počnem)… ampak o tem, kako je bila nekoč tako jezna na svojega Sandija, da se še mesec dni ni pogovarjala z njim. In kaj ima to opraviti z našimi dogodki? Veliko.

Z Rebeko sodelujemo že dolgo. Odkar je postala Miss Slovenije. Uf, sem šla prav poguglat – od leta 2001. Skupaj smo ‘ušpičili’ že marsikaj – od modnih revij za njeno blagovno znamko Rebeka’s dream … do njenega medijskega koncerta v Sarajevu, ko smo slovenske novinarje peljali z avtobusom v Sarajevo … do organizacije njene poroke. O tem – kako in zakaj je šla na svoji poroki na oder, bom napisala kdaj drugič – tokrat smo na poroki Rajka Hrvatiča in Daše Podržaj.

Na Rebekini poroki sta bila Rajko in Daša gosta in všeč jima je bila poroka Dremelj – Škaler, zato sta Rebeki rekla, če bi jima pomagala organizirati še njuno poroko. Absolutno, seveda, zakaj pa ne. Samo še AVI je poklicala, da naredimo tole poroko skupaj.

Iskreno? Poezija. Delati to poroko, delati z Rebeko … ko imata ženin (Rajko) in nevesta (Daša) samo eno željo: da naj bo poroka v belo – črnih barvah. Ti pa daš domišljiji prosto pot. Kaj lepšega za organizatorja.

Tukaj se je pokazalo, zakaj je vrhunsko, če imaš v ekipi Rebeko, kaj pomeni njeno ime.  Domen recimo pokliče podjetje, ki prodaja preproge … smo jih potrebovali kar nekaj … dobi ceno toliko in toliko. Sporoči Rebeki. Rebeka: ‘Ni šans, da bi toliko plačali za tepih‘. Zavrti en telefon, mogoče največ dva … pokliče nazaj – preprogo je dobila za več kot polovično ceno. Ker je pač Rebeka. Carica.

In tako skupaj organiziramo poroko na Mokricah. Joooj, Rebeka – a se spomniš, kam vse smo šli gledat lokacije za poroko? (Saj vem, saj vem – že spet bi rada zašla.) Torej – gremo k tistemu delu, ki je Rebeko najbolj razjezil. 

Odločimo se, da bo ženin prišel na lokacijo s helikopterjem. Ko bodo že vsi gosti zbrani na lokaciji ob travniku … lepo bodo srkali welcome drink (seveda belo – črn), se sladkali z belo – črnimi kolački, svatje občudovali, kdo vse je prišel na poroko in kakšno toaleto so si izbrali (seveda je bil dress code: belo – črn) … in ko se nam bo zdelo, da je primeren čas, da se pridruži ženin … gremo skupaj do grajskega dvorišča in naša ‘akcija 003’ se bo začela.
Ne morem ravno reči 007 – ker smo bili samo trije – Rebeka, Domen in jaz – zato 003, smo pa izgledali čisto pravi agenti – s tistimi črnimi slušalkami v ušesih in v male črne naprave smo govorili tiste znamenite stavke: Orel, javi se … Sprejeto. Tukaj sokol … Stop. Ha ha. Je bilo kar zabavno. Dokler …

No, pa smo pri Sandiju. Veste, kje je doma Rebeka? V Brežicah. To niti ni tako daleč od Mokric. In ker ima doma dovolj prostora, smo se dogovorili, da Rajko s helikopterjem štarta z njenega dvorišča. Izračunali smo, da za ta ‘prihod’ od Rebekinega doma do našega prizorišča poroke potrebuje slabih 15 minut. Da se helikopter dvigne, prispe, spusti … Tako smo bili zmenjeni, da – ko bo pravi čas – Rebeka Sandiju sporoči: “Daj znak pilotu, da z Rajkom poletita. Štartaj helikopter!” In mi bi imeli nekaj minut časa, da bi plesalci pogrnili preprogo do helikopterja, pripravili bi stvari za Rajkov prihod …

Končno se odločimo, da JE pravi čas – in naša 003 akcija se začne: Katja in Domen: “Rebeka, pokliči Sandija. Stop. Naj štarta helikopter!” Rebeka: ” Sprejeto. Stop.”
In TA TA TA TA TA TA … naenkrat se zasliši zvok, ki močno spominja na zvok helikopterja. In kmalu ga tudi zagledamo. Helikopter se približuje. Kako, za vraga, ko pa Rebeka še niti ŠTARTAJ ni rekla Sandiju – helikopter pa je že tukaj.

Kaj se je zgodilo?

Sandiju je Rebeka rekla, da bo štart verjetno tam okoli 15h. Tam okoli – je zelo pomembno dejstvo pri dogodkih. Res ne moreš natančno vedeti, kdaj bodo točno vsi gostje prišli, kdaj se bo TOČNO začelo … Skratka – ura je bila že 15.30, ko Rebeka še vedno ni poklicala Sandija, da naj helikopter štarta in fant se je ustrašil, da bo na koncu on kriv, da bo ženin zamudil na lastno poroko … in ga je poslal na prizorišče. HA HA HA …

V bistvu je smešno, ampak ni bilo smešno Rebeki. ENO, ENOOOO stvar je naročila Sandiju, pa še te ni mogel izpeljati pravilno.

Si predstavljate – koliko časa jo je moral ubogi Sandi poslušati potem? 🙂
No, zdaj bom pa še jaz kriva, da jo bom spet spomnila na to. Sandi, oprosti.

Seveda smo zadevo rešili. Plesalca sta preprogo razgrnila namesto počasi zelooooo hitro … špalir smo naredili namesto v miru zeloooo na hitro … ampak vse se je izteklo čisto lepo. Razen da ne vem, če je tisti dan Rebeka sploh spregovorila kakšno besedo s Sandijem, ki je (seveda potem, ko je ‘pravočasno’ štartal helikopter z ženinom) tudi sam prišel na poroko.

Uf, iz te poroke je še veliko zgodbic … pa kdaj drugič 🙂

AVIonski zapis: Katja Mlakar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja